De Beste Draagbare Platenspelers van 2024

In dit artikel zullen we de topkeuzes bespreken voor liefhebbers van vinyl die onderweg willen genieten van hun favoriete muziek. We zullen de belangrijkste kenmerken van draagbare platenspelers bespreken, de beste modellen van dit jaar bekijken en tips geven voor het kiezen van de juiste platenspeler voor jouw behoeften.

Wat zijn draagbare platenspelers?

Draagbare platenspelers zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege de opkomst van de vinylrevival. Veel muziekliefhebbers verlangen naar de warme, authentieke geluidskwaliteit van vinyl en willen tegelijkertijd genieten van de flexibiliteit en mobiliteit die draagbare platenspelers bieden.

Belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van een draagbare platenspeler

Bij het kiezen van een draagbare platenspeler zijn er verschillende belangrijke kenmerken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt. Hier zijn enkele van de belangrijkste overwegingen:

Draagbaarheid en gewicht
Het doel van een draagbare platenspeler is om gemakkelijk mee te nemen. Let bij het kiezen van een model op het gewicht en het formaat. Kies een platenspeler die licht genoeg is om comfortabel te dragen en compact genoeg om in je tas of rugzak te passen.

Batterijduur en oplaadmogelijkheden
Als je van plan bent je platenspeler onderweg te gebruiken, let dan op de batterijduur en de oplaadmogelijkheden. Sommige modellen werken op batterijen, terwijl andere kunnen worden opgeladen via USB of een stopcontact. Kies een platenspeler met voldoende batterijduur om aan je behoeften te voldoen.

Connectiviteitsopties
Controleer welke connectiviteitsopties beschikbaar zijn op de platenspeler. Sommige modellen bieden Bluetooth-connectiviteit, waardoor je draadloos verbinding kunt maken met andere apparaten zoals draadloze luidsprekers of koptelefoons. Andere modellen hebben een AUX-ingang voor het aansluiten op externe geluidssystemen.

Ingebouwde speakers en hoofdtelefoonaansluiting
Draagbare platenspelers kunnen worden geleverd met ingebouwde speakers of een hoofdtelefoonaansluiting. Dit kan handig zijn als je direct wilt luisteren zonder externe luidsprekers nodig te hebben. Als je de voorkeur geeft aan een persoonlijke luisterervaring, kies dan een model met een hoofdtelefoonaansluiting.

Nu we de belangrijkste kenmerken van draagbare platenspelers hebben besproken; laten we eens kijken naar de top 4 beste draagbare platenspelers van 2023.

Top 4 beste draagbare platenspelers van 2024

fenton draagbare platenspeler

1. Fenton RP115
Deze platenspeler van Fenton biedt uitstekende geluidskwaliteit en heeft een ingebouwde Bluetooth-functionaliteit, waardoor je draadloos muziek kunt afspelen op compatibele apparaten. Hij is compact en gemakkelijk mee te nemen.

victrola draagbare platenspeler

2. Victrola Vintage 3-Speed
Deze platenspeler heeft een vintage uitstraling en wordt geleverd in een handige kofferstijl. Hij is voorzien van ingebouwde Bluetooth-technologie, zodat je draadloos muziek kunt streamen. Bovendien is hij compatibel met verschillende afspeelsnelheden.

crosley cruiser draagbare platenspeler

3. Crosley Cruiser Deluxe
De Crosley Cruiser Deluxe is een stijlvolle en draagbare platenspeler. Hij is gemakkelijk mee te nemen dankzij het compacte ontwerp en heeft ingebouwde stereoluidsprekers. Bovendien heeft hij een ingebouwde Bluetooth-ontvanger voor draadloze connectiviteit.

denver rode koffer platenspeler

4. Denver Retro
Deze Denver Retro platenspeler heeft een vorm als een aktetas, en is daarom perfect om mee te nemen. Hij is beschikbaar in meerdere kleuren, maar deze rode platenspeler is echt een lust voor het oog! Uiteraard heeft hij ook nog Bluetooth connectiviteit en een USB-poort. Kortom, een prima platendraaier voor een prima prijs!

Hoe een draagbare platenspeler te gebruiken en onderhouden

 1. Het instellen van de platenspeler
  • Volg de instructies van de fabrikant om de platenspeler correct in te stellen.
  • Zorg ervoor dat de naald correct is geplaatst en in goede staat verkeert.
 2. Het afspelen van vinylplaten
  • Plaats voorzichtig een vinylplaat op de draaitafel.
  • Zorg ervoor dat de naald voorzichtig op de plaat wordt geplaatst om beschadigingen te voorkomen.
  • Activeer de platenspeler en geniet van je favoriete muziek.
 3. Het schoonmaken en onderhouden van de platenspeler
  • Maak de platenspeler regelmatig schoon met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
  • Reinig de naald voorzichtig met een naaldborstel om stofophoping te voorkomen.
  • Houd de platenspeler beschermd wanneer deze niet in gebruik is om schade te voorkomen. Lees de blog voor meer schoonmaaktips!

Tips voor het kopen van een draagbare platenspeler

Als je van plan bent een draagbare platenspeler te kopen, zijn hier enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze:

 1. Bepaal je budget: Stel een budget vast dat past bij jouw financiële mogelijkheden.
 2. Lees gebruikersrecensies en beoordelingen: Doe onderzoek en lees de ervaringen van andere gebruikers om meer inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van het model dat je overweegt.
 3. Vergelijk verschillende modellen en merken: Neem de tijd om verschillende modellen en merken te vergelijken om de beste optie te vinden die aan jouw behoeften voldoet.
 4. Overweeg de benodigde accessoires: Controleer welke accessoires worden meegeleverd met de platenspeler en overweeg of je extra accessoires nodig hebt, zoals een draagtas of reinigingskit.
 5. Garantie en klantenservice: Controleer de garantievoorwaarden en de beschikbaarheid van klantenservice voor het geval je problemen ondervindt met je platenspeler.

Conclusie

Nu weet je waarom draagbare platenspelers populair zijn geworden en waar je op moet letten bij het kiezen van een draagbare platenspeler. Nu is het aan jou om de perfecte platenspeler te kiezen en te genieten van je favoriete vinylmuziek, waar je ook bent.

Bekijk al onze artikelen over platenspelers