Sziget festival 2024: wat je moet weten voordat je gaat!


Sziget Festival in 2024 is een jaarlijks muziekfestival dat plaatsvindt op het eiland Óbuda in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het festival duurt van 7 tot 12 augustus, en biedt een breed scala aan muziekgenres, waaronder pop, rock, elektronische muziek, hiphop en wereldmuziek. Het is een van de grootste festivals in Europa en trekt elk jaar tienduizenden bezoekers van over de hele wereld.

Is dit je eerste keer Sziget? Dan hebben we in dit artikel een aantal tips voor je om een geslaagde ervaring te hebben op The Island Of Freedom!

sziget festival helicopter view
sziget festival helicopter view

Entree tot Sziget

Met een Full Festival Pass krijg je volle toegang tot het 6-daagse festival. Maar als je van plan bent om minder dagen te gaan kan dat ook. Er zijn namelijk ook de 3-Day Pass en de Daily tickets, waarmee je alleen de dag(en) kiest waarop je favoriete artiesten optreden!

Reis naar Sziget festival

De leukste manier om af te reizen naar Sziget is toch met de feesttrein, oftewel de Sziget Express. Deze trein begint in Amersfoort en brengt je naar het station in Boedapest. Maar de reis zelf is al een groot feest! De trein heeft een wagon waar de pre-party alvast wordt gevierd, en waar je je nieuwe festivalvrienden kan maken!

Mocht je liever anders reizen, kan je de normale trein pakken, of één van de Sziget bussen. Deze vertrekken vanuit diverse plekken in Nederland. Met de auto is Boedapest ook goed te doen. Zo kan je er ook nog eens een leuke roadtrip van maken!

Verblijf

Naast de muziekoptredens biedt het Sziget Festival ook verschillende andere activiteiten en attracties. Er zijn kunstinstallaties, theatershows, dansvoorstellingen, sportevenementen en workshops. Het festivalterrein heeft ook verschillende bars, restaurants en marktkramen waar bezoekers eten, drinken en souvenirs kunnen kopen.